Reizen naar Oezbekistan

Oezbekistan is een land in Centraal Azië dat nog niet veel ontdekt is door wereldreizigers. Veel mensen weten weinig over het land. Het land is niet ingericht op toerisme en dit is terug te zien in het aantal toeristen dat Oezbekistan daadwerkelijk bezoekt. Vaak zijn de toeristen die er komen op doorreis, bezoeken ze er vrienden of familie of hebben ze een andere specifieke reden om Oezbekistan te bezoeken. Toch is dit land de moeite waard als vakantiebestemming. Er valt een hoop te ontdekken! Hieronder geven we je meer informatie over Oezbekistan en vertellen we je wat je gezien moet hebben als je op vakantie gaat naar dit land.

Informatie over Oezbekistan


Veel mensen vragen zich zelfs af waar Oezbekistan ligt. Oezbekistan is een land dat grenst aan Turkmenistan, Afghanistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Kazachstan. Het klimaat in Oezbekistan is een landklimaat. Dit houdt in dat de zomers in Oezbekistan erg droog en heet zijn en dat e winters behoorlijk streng kunnen zijn. De hoofdstad van Oezbekistan is Tasjkent. De meeste mensen in het land, zo’n 88% van de bevolking, hangen de godsdienst de Islam aan. Slechts 9% van de bevolking is Christelijk.

Op vakantie naar Oezbekistan


Oezbekistan bezienswaardigheden, wat kun je allemaal zien? Als je op vakantie gaat naar Oezbekistan, is het leuk om een aantal plekken te bezoeken. Allereerst is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van Oezbekistan: Tasjkent. Je vindt hier prachtige gebouwen en je ontdekt de vriendelijke en gastvrije cultuur van dit land. Vanuit Tasjkent kan je naar verschillende plekken in het land reizen. We raden je aan om de steden Khiva, Samarkand en Bukhara te bezoeken. Dit zijn bruisende en gezellige steden in het zuiden van het land.

 

Meer weten?

Als je op vakantie gaat naar Oezbekistan, heb je de kans om een prachtig land te ontdekken waarin je het idee hebt dat je teruggaat in de tijd! Boek snel je vliegticket en grijp de kans om naar Oezbekistan te vliegen voor een onvergetelijke vakantie!