Van Oezbekistan naar Turkije reizen

Wil jij een originele vakantie boeken waarin je kunt genieten van mooie natuur, een interessante geschiedenis en veel bezienswaardigheden? Dan is een rondreis van Amsterdam naar Oezbekistan en Turkije een aanrader. Oezbekistan en Turkije zijn goed te combineren in een rondreis, omdat deze landen niet ver van elkaar vandaan liggen. Tegelijkertijd vind je in beide landen veel verschillende bezienswaardigheden, ontdek je ander natuurschoon en geniet je in beide landen van een rijke cultuur. Lijkt jou dit een gave reis? Lees dan gauw verder!

 

Een visum aanvragen voor Turkije en Oezbekistan

Als je gaat reizen naar Turkije en Oezbekistan, heb je een visum voor Turkije nodig en een visum voor Oezbekistan. Waar je vroeger veel heen en weer moest reizen naar de Turkse en Oezbeekse

Afbeeldingsresultaat voor turkije ambassade

ambassade om dit voor elkaar te krijgen, kan het aanvragen van een visum nu gelukkig gewoon online geregeld worden. Als je online een visum voor Turkije of Oezbekistan aanvraagt, wordt dit ook wel een e-visa genoemd. Dit visum is standaard alleen geldig als toeristenvisum. Als je voor andere doeleinden naar deze landen af wil reizen, zal je een ander soort visum moeten aanvragen, waarvoor je vanzelfsprekend ook meer betaalt. De geldigheid van een visum voor Turkije of Oezbekistan hangt ook af van het soort visum dat je aanvraagt. Een normaal toeristenvisum is doorgaans 180 dagen (ongeveer een half jaar) geldig.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Als je een rondreis boekt waarbij je zowel Turkije als Oezbekistan bezoekt, is het belangrijk om je visum op tijd aan te vragen. Hoewel je tegenwoordig online heel snel een visum kunt regelen, moet je in dit geval een visum hebben voor twee verschillende landen en wil je niet in de situatie komen dat je voor het ene land wel, maar voor het andere land geen visum hebt kunnen regelen. Zorg er dus voor dat je je visum op tijd aangevraagd hebt. Houd er bovendien rekening mee dat het aanvragen van een visum voor Turkije en het aanvragen van en visum voor Oezbekistan geld kost. Dit komt dus bovenop je vakantiekosten en reiskosten.

 

Op vakantie!

Ben je enthousiast geworden over een reis naar Oezbekistan en Turkije? Vraag dan het visum aan wat je nodig hebt voor Turkije en Oezbekistan en ga heerlijk op reis. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen!

Galata, Istanbul, Turkey, Toren