Via Oezbekistan naar Canada reizen

Een vakantie kan je plannen zoals je dat zelf wilt. Als je op vakantie gaat, hoef je er niet per se voor te kiezen om slechts één land te bezoeken, want het is ook mogelijk om op doorreis te gaan en op die manier meer van de wereld te ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld, als je op vakantie naar Canada gaat, een tussenstop maken in Oezbekistan. Als je een vliegticket naar Canada boekt, is het vaak goedkoper om over te stappen in Oezbekistan. En als je dan toch via Oezbekistan vliegt, waarom zou je daar dan geen tussenstop maken? Lees hieronder meer over een vakantie naar Canada met een tussenstop in Oezbekistan en het aanvragen van een visum voor Canada.

Een toeristenvisum voor Canada aanvragen

Als je op vakantie gaat naar Canada moet je, hoe je ook vliegt en of je nu een tussenstop maakt in Oezbekistan of niet, verplicht een Canada visum aan te vragen. Als je puur voor vakantiedoeleinden naar Canada reist, gaat het in dit geval om een toeristenvisum. Ook het aanvragen van een toeristenvisum voor Canada is verplicht. Vergeet dit dus niet.

 

Het aanvragen van een visum voor Canada

Als je naar Canada afreist, is het aanvragen van een visum verplicht. Een visum voor Canada heb je nodig om het land in te kunnen en omdat je zonder visum je vakantie kunt vergeten, raden wij je aan om je visum op tijd aan te vragen. Vroeger ging het aanvragen van een visum via de ambassade, maar tegenwoordig kan je gelukkig je visum online aanvragen (dit wordt ook wel een ETA voor Canada genoemd). Het aanvragen van een ETA voor Canada is binnen een mum van tijd gedaan en dit doe je door middel van het invullen van een ETA formulier voor Canada. Doorgaans heb je het visum na je aanvraag vrij snel binnen, maar om geen risico’s te nemen, raden wij je wel aan om je aanvraag toch ruim voor je vertrekdatum te regelen.

De kosten voor een ETA visum voor Canada


De kosten voor een visum naar Canada verschillen, maar als je uitgaat van een toeristenvisum, betaal je over het algemeen €19,95. De kosten waren in de tijd dat je je visum nog bij de ambassade moest aanvragen hoger, maar tegenwoordig valt dit gelukkig behoorlijk mee.

 

Via Oezbekistan naar Canada reizen


Besluit je om via Oezbekistan naar Canada te reizen? Vergeet dan niet om ook voor Oezbekistan een visum aan te vragen. Dit is niet nodig als je niet in Oezbekistan blijft om dit land te verkennen, maar als je dit wél doet, is een visum voor Oezbekistan verplicht. Ook dit moet je ruim van tevoren geregeld hebben, zodat jouw vakantie precies verloopt zoals jij het van tevoren gepland had.